Latest News

İlk Alkol

En çok kullanılan kimyasal maddelerden biri olan alkolün tarihi neredeyse insanlık tarihi kadar eskidir. Alkolün ilk kez, insanlığın yerleşik hayata geçmesiyle, tarih öncesi insanlar tarafından, bir tesadüf sonucu bulunduğu sanılıyor.

İlk bira, MÖ 8000-6000 yılları arasında Mezopotamya'da yapılmıştır. O dönemin insanları, mayalanmış arpayı sıcak suyla karıştırarak içmişlerdir. Daha sonra fermante edilmiş meyve, tahıl ve baldan alkol edilmiş; alkol, iyice insanların hayatına girmiştir.


Şarabın da ilk defa, Sümerler tarafından bulunduğu sanılıyor. Sümerler'in, 6 bin yıl önce Godin Tepeleri'nde bira ve şarap içtiği bilinmektedir.

Saf alkol ilk defa, 1100 yıllarında İtalya'da damıtılmıştır. İtalyanlar, şarabı ya da birayı belirli bir sıcaklığa kadar kaynatmışlar, buhar haline dönüşen alkolü damıtarak, saf alkölü elde etmişlerdir. Bu yöntem, 15. yüzyıldan itibaren Batı Avrupa'da ve Asya'da yayıldı.

Alkolizm terimi, ilk edfa 1849 yılında, İsveçli hekim Magnus Huss tarafından, ''Alcoholismus Chronicus'' isimli makalede kullanılmıştır. Bu makalenin ardından, kronik alkolizm bir hastalık olarak kabul edilmiş ve tıp literatürüne girmiştir. Günümüzde alkolizm tedavi edilmektedir.

Alkol, sarhoş edici özelliği yanında ilaç sanayinden endürtriye kadar değişik alanlarda kullanılmaktadır.

SOSYAL MADARA Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.