Latest News

İlk Adli Tıp

Adalet mekanizmasının hızlı ve doğru işlemesi için insanlık tarihinin ilk dönemlerinden beri tıp ilminden faydalanılmıştır. Yaralanma, ölüm ya da hukuki ihtilafla sonuçlanan durumlara ait adli soruşturmalarda olayların tıbbi yönlerini aydınlatmak; kurban, şüpheli ve olaydan etkilenen diğer kişilerin etkilenme derecelerini belirlemek için hekimlere ihtiyaç duyulur. Adli tıp, adli soruçturma sırasında ortaya çıkan tıp sorularına cevap arar.


Adli tıbbın geçmişi, Eski Mısırlılara kadar dayanmaktadır. Mısırlılar, günümüzden 5.000 yuk önce cinayet ve benzerleri olaylarda doktorlara danışıyorlardı. Asurlular ve İbraniler de adli konularda hekimlere başvurmuşlardır.

MÖ 40'ta öldürülen Roma İmparatoru Jul Sezar'ın vücudundaki 23 yaranın yerini ve etkilerini gösteren rapor, ilk adli tıp raporu sayılır.

Adli tıpa ilk kez, 1650'de Leipzig Üniversitesi'nin ders programında yer verilmiştir. Günümüzde hukuk ve tıp fakültelerinde Adli Tıp ders olarak okutulmaktadır. Adli tıp ile ilgili ilk konferans, Johann Michaleis tarafından 1650 yılında Almanya'da Leipzig Üniversitesi'nde düzenlenmiştir.

Günümüzde adli tıp, suçlu ve suç tiplerinin artış ve gelişimine paralel olarak daha fazla bilgi ve teknoloji kullanımı gerektirmektedir.

SOSYAL MADARA Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.